Metric Halo Discussion Forum
The place to talk MH!

Home   Search      Help    Register    Login
Home » Hardware » Interfaces » Problem with Adat with 2 MH 2882 daisy chain
Problem with Adat with 2 MH 2882 daisy chain [message #86175] Thu, 18 December 2014 05:42 Go to next message
tommypiou is currently offline  tommypiou
Messages: 1
Registered: December 2014
Location: Lille
Junior Member
Hello everyone,
I 'm an happy owner of two 2882. I love the box, its converters are great and the MIO console is ace.
Nevertheless I've experienced weird issues when connecting the two boxes via firewire to have 8 extra channels via adat.
(Sorry for all experienced users this is how I connected everything, just below)

Box 1 is fed by the computer and power supply
Box 2 is chained by firewire from the 1st Box

Box 1 wordclock out to box 2 wordclock in
Box 2 Adat out to Box 1

I made a template in the mio console, record,it works no problem.
BUT when I turn the computer off and back on the next day with the same console state, the 8 adat return tracks are fed with an horrible distorted signal
then I have to unplug and" hotplug " everything in adisorderly fashion so it goes back to "normal ".
Has anyone experienced the same thing ? I just feel hotplugging isn't " right "

hope it's clear with my poor english and noobiness
thx in advance
Re: Problem with Adat with 2 MH 2882 daisy chain [message #86211 is a reply to message #86175] Mon, 29 June 2015 06:08 Go to previous messageGo to next message
pbaudinat is currently offline  pbaudinat
Messages: 32
Registered: January 2012
Location: France
Member
Salut Tom, as-tu trouvé la solution ? Ca m'intéresse, j'envisage aussi la combinaison de plusieurs 2882 . Cordialement. Pierre Baudinat-Lyon
Re: Problem with Adat with 2 MH 2882 daisy chain [message #86213 is a reply to message #86211] Mon, 29 June 2015 12:59 Go to previous message
bj is currently offline  bj
Messages: 384
Registered: July 2011
Senior Member
Sorry, did not see this original message.

This should work fine. The only thing I can think of is that one of the boxes has turned off and the clock source or TOSLINK/ADAT switch has changed.

Honestly, this is probably something that is best handled with our support team via a ticket.
Previous Topic: New USB 2 retrofit option timeline
Next Topic: ULN-8 Board damaged
Goto Forum:
  

[ PDF ]

Current Time: Sun May 31 03:01:31 EDT 2020