Metric Halo Discussion Forum
The place to talk MH!

Home   Search      Help    Register    Login
Home » Hardware » MIOConsole » Recording not working on MIOConsole (with upgraded 3d 2882) (Recording not working)
Recording not working on MIOConsole (with upgraded 3d 2882) [message #87482] Thu, 16 January 2020 20:58 Go to next message
wjcMH is currently offline  wjcMH
Messages: 2
Registered: January 2020
Location: SF Bay Area
Junior Member

Hi,

This feels like a real stupid question for what seems like a simple issue.

In the past (with my 2882, that I have had forever), I would set up some sort of analog sound source (mic, tape deck, etc) into one of the Analog inputs. Once I verified that audio was coming through that Input, I'd go to record whatever I wanted and I get an audio file with my recording.

Now I haven't much time with my upgraded 3d 2882 but it seemed to be fairly simple to set up in the same way as described above. Only this time when I start (then stop) recording, I get an empty (flat-line) audio file along with a Recording.log (attached). I have tweaked a ton of things from System Preferences>Sound to Audio MIDI Setup>Audio Devices to plugging and unplugging the 2882 to try and get some actual audio. The 2882 *does* show up as an audio device in these items. Still...no dice. And no recording. Sad

I have MIOConsole v.pb9, MHLink driver v.2.0.68, 2882 driver v.6.0.93, MacOS Catalina 10.15.2, MacBook Pro 2016. The 2882 is connected via USB into a USB 3 hub.

Thanks in advance for clueing me in.

-wm.

[Updated on: Thu, 16 January 2020 20:58]

Report message to a moderator

[SOLVED] Re: Recording not working on MIOConsole (with upgraded 3d 2882) [message #87483 is a reply to message #87482] Thu, 16 January 2020 21:21 Go to previous messageGo to next message
wjcMH is currently offline  wjcMH
Messages: 2
Registered: January 2020
Location: SF Bay Area
Junior Member

Stupid me. A reboot of my Mac seemed to have solved the problem. It was the only obvious/non-obvious thing I didn't try. Until I did. Sorry for wasting anyone's time.

-wm
Re: [SOLVED] Re: Recording not working on MIOConsole (with upgraded 3d 2882) [message #88056 is a reply to message #87483] Wed, 28 July 2021 19:22 Go to previous messageGo to next message
grayjm36 is currently offline  grayjm36
Messages: 2
Registered: July 2021
Location: United States
Junior Member
I"m having the same issue but not solved by restarging or deleting preferences. All routing seems to be in order, but it still records empty (flatline) tracks for everything.



2012 macbook pro
OS 10.15.16
Console : 6.0.0 [6020]
Driver : 2.1.00
BuildTag : beta_3d/pb10-138-g9a87e2d9d

Domain rooted on (2882/44778) [ONLINE]
2882/44778 v.6.0.118 [ONLINE]
Re: [SOLVED] Re: Recording not working on MIOConsole (with upgraded 3d 2882) [message #88057 is a reply to message #88056] Wed, 28 July 2021 19:35 Go to previous messageGo to next message
bj is currently offline  bj
Messages: 527
Registered: July 2011
Senior Member
This is almost certainly:

https://mhsecure.com/faq/index.php?action=artikel&cat=19 &id=350

Please read that tech note and see if that resolves the problem for you.
Re: [SOLVED] Re: Recording not working on MIOConsole (with upgraded 3d 2882) [message #88060 is a reply to message #88057] Thu, 29 July 2021 15:57 Go to previous message
grayjm36 is currently offline  grayjm36
Messages: 2
Registered: July 2021
Location: United States
Junior Member
Nailed it!

Resolved, thank you!
Previous Topic: Updates (?)
Next Topic: Mute - mutes Cues / everything SOLVED
Goto Forum:
  

[ PDF ]

Current Time: Tue Sep 21 15:37:48 EDT 2021