Metric Halo Discussion Forum
The place to talk MH!

Home   Search      Help    Register    Login
Home » Hardware » Interfaces » Question regarding MH Link and AVB
Question regarding MH Link and AVB [message #88121] Tue, 28 September 2021 16:15 Go to next message
quintusii is currently offline  quintusii
Messages: 26
Registered: April 2019
Junior Member
For a project I need to use an AVB Audio Interface. My main main Interface is a LIO8 3d via MHLink. On my desktop Mac is running MacOS 10.14.6 as is my Macbook Pro 2012. Both use the same ethernet driver version of AppleBCM5701Ethernet.kext. When I'm switching the network cable of the LIO into the AVB Interface ( a MOTU 24Ao) on my desktop the Audio Midi Setup shows the new AVB interface right away. On my Macbook I have first have to remove the MHLink.kext and reboot before I see the AVB Interface in the Audio Midi Setup.
Does anybody have the same problem? It would be great to switch back and forth on my Macbook as easy as on my desktop...
Thank you for any hints...



LIO 3d, MacOS 12.6.1, ProTools 2022.10 Ultimate, Eucon, Reaper
Re: Question regarding MH Link and AVB [message #88122 is a reply to message #88121] Tue, 28 September 2021 16:28 Go to previous messageGo to next message
bj is currently offline  bj
Messages: 609
Registered: July 2011
Senior Member
Do you have the MHLink Driver installed on both computers?
Re: Question regarding MH Link and AVB [message #88123 is a reply to message #88122] Tue, 28 September 2021 16:33 Go to previous messageGo to next message
quintusii is currently offline  quintusii
Messages: 26
Registered: April 2019
Junior Member
yes, both same versions.

LIO 3d, MacOS 12.6.1, ProTools 2022.10 Ultimate, Eucon, Reaper
Re: Question regarding MH Link and AVB [message #88124 is a reply to message #88123] Tue, 28 September 2021 17:15 Go to previous message
bj is currently offline  bj
Messages: 609
Registered: July 2011
Senior Member
If it works on one machine but not on the other (both running the Same OS and same Ethernet NIC), I am kind of at a loss to explain what would cause that.

You should probably open a support ticket so we can guide you through capturing and supplying the System log so we can see if there is anything logged that might provide a clue..
Previous Topic: SPDIF x2 • ADAT x2 (ULN-8/LIO-8 Only)
Next Topic: USB Bug with 3d
Goto Forum:
  

[ PDF ]

Current Time: Tue Jan 31 05:40:58 EST 2023