Metric Halo Discussion Forum
The place to talk MH!

Home   Search      Help    Register    Login
Home » Hardware » Interfaces » Hissing Genelec 8010as when plugged into 2882 and ULN-2
Hissing Genelec 8010as when plugged into 2882 and ULN-2 [message #88133] Fri, 08 October 2021 01:05 Go to next message
Kroy is currently offline  Kroy
Messages: 6
Registered: January 2021
Location: UK
Junior Member
I have an older generation 2882 and ULN-2.
I just bought a pair of Genelec 8010a active monitors and there is a noticeable hiss coming from both speakers when they are plugged in to both 2882 and ULN-2.
I am using balanced XLR (Speaker) -> Jack (Audio Interface).
The Genelecs have a -10db switch on the back and even with that activated the hiss is noticeable. With it OFF the hiss is really loud.

Previously I've been using a pair of Proac Studio 100s with a Hafler P3000 power amp, with no hissing issues at all.

I was wondering if there's any workaround for this.
eg Would a hum isolator like the Art DTI Hum Eliminator 2 work?

Re: Hissing Genelec 8010as when plugged into 2882 and ULN-2 [message #88136 is a reply to message #88133] Sun, 17 October 2021 18:16 Go to previous message
Riley Casey is currently offline  Riley Casey
Messages: 8
Registered: September 2019
Location: Washington DC
Junior Member
Sounds like a gain structure issue right oof the bat.
Previous Topic: standalone
Next Topic: LIO-8 Outputs are much quieter on the same monitors compared to 2882, at the same MIO output level.
Goto Forum:
  

[ PDF ]

Current Time: Thu Feb 02 23:47:27 EST 2023